vineri, 7 martie 2014

Clientii Neseriosi din mediul online

De ceva timp lucrez la proiectul ClientiNeseriosi.ro , o Baza Nationala cu Clientii Neseriosi care dau teapa magazinelor online.



Este interesant de vazut ca acest site este destul de controversat, foarte multi il primesc cu drag si caldura pentru ca era nevoie de o Baza de Date comuna cu clientii neseriosi, in timp ce altii il critica si vin cu diferite idei care mai de care mai ciudate despre de ce nu ar merge.

O sa discut pe acest Blog diferitele pareri ale celor care comenteaza pe subiectul Clienti Neseriosi. Am vazut comentarii postate pe respectivele blog-uri, dar ele sunt moderate si s-ar putea ca detinatorii blog-urilor sa nu accepte comentariile pro.

De exemplu, Cristian Iosub, pe blogul sau de la

www.cristianiosub.com/2014/03/clienti-neseriosi-2/

Spune, ca el s-ar putea sa aiba un numar de telefon la Cosmote, si sa ceara operatorului Cosmote sa nu divulge nimanui numarul lui de telefon.

Pai credeti ca suna cineva la Cosmote sa ceara numarul lui Cristian Iosub? Daca vrea numarul lui, il ia de la el. Daca vrea sa-l dea. Daca-l tine secret, atunci nu-l da si gata.

Daca foloseste numarul respectiv sa faca cumparaturi online, are tot dreptul sa citeasca Termenii si Conditiile site-ului respectiv inainte de a introduce numarul. Termeni cu privire la politica de confidentialitate a datelor, sau, cu alte cuvinte, ce face respectivul site cu datele lui. S-ar putea sa afle ca site-ul respectiv pune la dispozitia tertilor datele lui personale si numarul de telefon, de ex. unei firme de curierat, sau poate unei firme de black list, daca nu ridica coletul, sau poate firma respectiva da numarul lui de telefon altor firme cu domeniu similar pentru ai trimite oferte publicitare.

E obligatia lor sa spuna ce vor face cu numarul de telefon, nu? Daca Domnul Cristian Iosub este de acord cu politica respectiva, introduce numarul de telefon, daca nu este de acord, atunci nu-l introduce. Este simplu.

Eu de exemplu am mentionat aici numele lui, fara a incalca nici o lege. Pentru ca exista dreptul la libera exprimare. Am dreptul sa spun orice parere despre oricine, inclusiv despre presedintele tarii, sau despre un oricare cetatean.

Bun, deci, oricina comanda de la un magazin online, are dreptul sa citeasca ce se va intampla cu datele lui personale, si sa citeasca termenii si conditiile. Daca nu este de acord cu oricare din termeni ( ex. poate sunt magazine care specifica un termen de livrare de 30 zile, si tu vrei produsul in 24 ore ) ai dreptul sa nu plasezi comanda.

Daca ai plasat comanda, ai acceptat din punct de vedere legal acei termeni si conditii. Nu este stiinta de rachete, nu trebuie sa fii premiant national la chimie sau fizica sa intelegi asa ceva, e o chestie simpla si de bun simt.

Vrei sa cumperi bine, nu vrei iar bine. Citesti inainte de a cumpara specificatiile produsului, precum si termenul de livrare, garantie, conditiile de returnare, si ce se intampla cu datele tale personale, cui sunt dezvaluite.

Daca nu citesti e treaba ta, dar necunoastera legii sau necitirea contractelor, nu inlatura raspunderea legala.

Cu alte cuvinte, degeaba fraternizeaza neseriosii si teparii si striga moarte proiectului ClientiNeseriosi.ro , acesta este perfect legal si clientii neseriosi adaugati acolo sunt adaugati pe drept.

Orice incercare de abuz este gasita si contul comerciantului este suspendat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu